Rust & ruimte

kom bij jezelf thuis

Lieve mensen,

in het bijzonder lieve mensen in de zorg,

Jullie geven op dit moment bijzonder veel. Ook in deze tijd ben je welkom in Retraitehuis Bloeiplaats. Er zijn 2 appartementen beschikbaar voor individuele retraitegasten waar je kan uitrusten, bijkomen, bezinnen en energie opdoen in deze roerige tijden. De Bloeiplaats straalt veel rust, ruimte en vertrouwen uit. Er is een prachtige, gemeenschappelijke tuin en nabije natuurgebieden om uit te waaien. Hier hoeft niet zo veel. Je wordt uitgenodigd je eigen ritme en behoeften te volgen. Als je dat fijn vindt, wordt er voor je gekookt, is er de aandacht van twee therapiehonden en de mogelijkheid van een verdiepend wandelgesprek. 

Locatie

Retraitehuis Bloeiplaats is een plek waar niet zo veel hoeft, en jij vooral welkom bent. Met alles wat er is. Natuurgebied de Tjamme met zijn vriendelijke bos en wilde runderen ligt direct tegenover het huis. Het Oldambtmeer en de dijk van de Dollard met zijn prachtige vergezichten en kraakheldere luchten zijn op fietsafstand.

 

De Bloeiplaats ligt aan de Hoofdweg van Finsterwolde, een klein, rustig dorpje in de weidse Graanrepubliek met alles wat je nodig hebt: regionale producten bij een nabije zorgboerderij,  SPAR, apotheek. Winschoten met alle faciliteiten is in 10 minuten te bereiken.

 

Meer informatie over Retraitehuis Bloeiplaats en de omgeving.

De appartementen

De verstilde, huiselijke en eenvoudige sfeer van de Bloeiplaats brengen verstilling, rust, ruimte om naar jezelf te luisteren en bij jezelf thuis te komen. Er is bewust geen TV aanwezig. Wel WiFi.

In de keukens zijn zaken als koffie/thee, suiker, zout/peper, olie/azijn aanwezig. Een eenvoudig ontbijt is inbegrepen. Op de dag van aankomst kunnen boodschappen voor je worden geregeld dat je een gevulde koelkast hebt. Mee-eten is ook mogelijk.

 

Appartement Begaande Grond:

Dit appartement heeft een prachtige, lichte woonkamer met een open keuken, openhaard en piano, een eigen badkamer met douche en ligbad, 2 slaapkamers en een bijkeuken met wasmachine. Je loopt zo de fijne tuin in.

Appartement 1e Verdieping:

Het appartement op de 1e verdieping heeft zijn ingang via het atelier/schrijfruimte op de begaande grond. Dit is een bijzondere stilteplek. Voor de deur staat een bankje waar je een kopje thee/koffie in de ochtendzon kan drinken. Boven is een meditatie/relaxruimte en 2 slaapkamers, een ruime WC met wasbak (geen douche) en een provisorische keuken (waterkoker, koelkast, 2 kookpitten). Als je in de gemeenschappelijke tuin wil, loop je even om het huis heen.

Het team

Gastvrouw Malve woont samen met haar dieren in haar eigen appartement in het huis. Er kan dus goed afstand worden gehouden. Een ieder voor zich in quarantaine, en toch niet alleen.

Malve biedt ruimte en een veilige, warme bedding tijdens je verblijf. Haar kracht ligt in het zijn en terughoudendheid in momenten dat het niet-zijn gepast is. Ze straalt veel rust en vertrouwen uit. Existentiële levensvragen boeien haar en zijn altijd onderdeel geweest van haar werk, zoals in de kinderoncologie, in een Keniaanse weeshuis, als Beeldend begeleider in Hospice Kajan en nu als gastvrouw in de Bloeiplaats.

Ontmoetingen kunnen in de tuin plaats vinden of tijdens een wandeling.

Begeleidingshond Mario is een ware hartopener. Hij is in contact met mensen een heel intuïtieve hond die je ruimte en vertrouwen biedt. Hij heeft een prachtige oude ziel en straalt diepe rust uit. Miss Molly is vol levensvreugde en durf. Zij heeft een groot moederhart en kruipt op je schoot om voor je te zorgen als je geëmotioneerd bent. Onze kater Pietje is helaas niet meer.

 

Meer informatie over het team van de Bloeiplaats vind je op Malve’s persoonlijke website ZielenZaken.

Service-dogs

Praktisch​

 • Binnen Retraitehuis Bloeiplaats is respect een belangrijke waarde. Respect voor jezelf, elkaar, het pand, de omgeving en de natuur.

 • We hanteren de richtlijnen van de RIVM. Een ieder gast verblijft in zijn eigen appartement. De gastvrouw komt hier niet tijdens je verblijf. Bij vertrek worden de appartementen grondig gereinigd.

 • Kosten: Onderstaande kosten zijn inclusief een eenvoudig ontbijt, 9% btw en toeristenbelasting. We hanteren een minimumverblijf van 2 nachten. Bij verblijf van meer dan 1 persoon zijn kosten in overleg.

  • Per nacht: €75,- appartement BG / €59,- appartement 1e verdieping

  • 1 week (6 nachten): €375,- appartement BG / €295,- appartement 1e verdieping

  • 2 weken (13 nachten):  €825,- appartement BG / €645,-  appartement 1e verdieping

  • Ik vertrouw erop dat een ieder naar eigen draagkracht bijdraagt aan de Bloeiplaats. Als bovenstaande kosten een bezwaar zijn ben je uitgenodigd dit vooral aan te geven. Dan kijken we gezamenlijk naar de mogelijkheden. Als je meer kan en wilt geven is dat zeer welkom om deze mooie plek goed te blijven onderhouden of de buitensauna te realiseren.

 • Eten.

  • Het ontbijt (inclusief) staat in je keuken/koelkast (brood, boter, havermout, rozijnen, melk, joghurt, honing uit de directe omgeving, zelfgemaakte jam, eieren en wat fruit van de zorgboerderij).

  • Verzorgen van een avondmaaltijd is mogelijk tegen onkostenvergoeding (€12,50). De maaltijden  staan dagelijks klaar op de veranda en bestaan uit eerlijk, vegetarisch eten, zo veel mogelijk uit de omgeving en met liefde bereid.

 • Verder maakt Malve graag ruimte voor een (wandel)gesprek. De prijs voor een (wandel)gesprek is €75,- per uur incl. 21% btw. Voor zorgmedewerkers biedt Malve de gesprekken in de tijden van Corona gratis aan.

 • Het aanbod richt zich voornamelijk tot individuele gasten. Als je met een tweede persoon wilt verblijven, is dat in principe mogelijk. Graag overleg hierover. Er zijn 2 slaapkamers per appartement beschikbaar. 

 • Bedlinnen en handdoeken ajb zelf mee brengen.

 • Fietsen, WiFi, yogamatten/kussens, creatieve materialen zijn beschikbaar. Op de veranda zal altijd een pot thee & wollen dekens voor je klaar staan.

 • Bij vertrek is het fijn als je je ruimte (energetisch) reinigt en met het stofzuigen helpt ivm een blessure aan de arm.

 • Visite of andere ontvangst van mensen is in het huis niet toegestaan om de veilige setting voor een ieder te bewaren.

 

Voorwaarden

De Bloeiplaats biedt ruimte en onderdak aan mensen die bezinning zoeken in een periode van enkele dagen of weken. In dit proces wordt ervan uitgegaan dat de gast zich zelf kan dragen, veilig voor zichzelf is en zijn of haar omgeving. Hiervoor wordt een intake gedaan. De Bloeiplaats is nadrukkelijk geen behandel- of therapeutisch centrum met zodanige activiteiten. Indien een gast begeleiding bij een behandelaar of begeleider zoekt, gebeurt dit op eigen verantwoordelijkheid. De Bloeiplaats staat open voor alle levensbeschouwingen.

Bij aankomst mag een gast 24 uren geen klachten hebben vertoond als hoesten, verkoudheid, niezen, verhoging.

Aanmelden & contact

Trekkershutten achter de dijk

Direct achter de dijk zijn 4 trekkershutten van Groninger Landschap te huur, in de absolute stilte & weidsheid van de Graanrepubliek. Deze hutten zijn ook uiterst geschikt voor een individuele stilteretraite, mits je goed tegen het alleen-zijn kan. (momenteel €60,- pn/per hut, max 3 nachten, open 01/03 - 31/12). Als je voor een verblijf in een van deze hutten kiest, kan ik ook ter plekke wandelgesprekken aanbieden. Ik loop er elke ochtend met de honden, dus spreek me gerust aan. meer informatie

Naar boven

Volg ons op            om op de hoogte te blijven

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle

​© 2019 Retraitehuis Bloeiplaats met dank aan mildCopyVink en Jolanda Kruse

Algemene Voorwaarden & Privacy Verklaring