Individuele retraite

rust, ruimte & bezinning aan zee

Retraitehuis Bloeiplaats heet je van harte welkom voor je individuele retraite: doe-het-zelf retraite, stilteretraite of 24-uurs retraite. Gastvrouw Malve biedt een veilige, warme bedding tijdens je verblijf waarin je rust en vertrouwen zult ervaren en er innerlijke ruimte ontstaat voor datgene wat gezien, gevoeld of gehoord wil worden.

Doe-het-zelf retraite of stilteretraite

Bij een doe-het-zelf-retraite organiseer je volledig je eigen inhoud. Ben je op zoek naar stilte of verlang je meer naar een wandeling of meditatie? En kook je zelf of eet je mee? We nodigen je uit je eigen ritme en behoeften te volgen en de ruimte te nemen om tot jezelf te komen. Een retraite vorm te geven zoals die bij jou past. 

Ons ervaring leert dat stilte heel individueel is. Een gast is helemaal stil tijdens zijn/haar verblijf, de andere gast hanteert een praktische stilte. Wederzijds respect maakt het mogelijk dat een ieder zijn eigen vorm mag onderzoeken en kiezen.

24-uurs retraite met begeleiding

Naast de doe-het-zelf retraite bestaat de mogelijkheid van een 24-uurs retraite als je behoefte hebt helderheid rond een concrete vraag of thema te krijgen. 24 uren om je volledig op dat te kunnen concentreren wat er voor jou op dit moment toe doet. Inclusief een overnachting, volledige verzorging en 2 wandelgesprekken met gastvrouw Malve. Meer informatie over Malve vindt je op haar site ZielenZaken.

Bekijk een aantal recensies van onze gasten ter inspiratie.

Een individuele retraite in de Bloeiplaats vraagt om zelfstandigheid. Je moet jezelf in het retraiteproces kunnen dragen. Bij je aankomst, je vertrek en regelmatig tijdens je verblijf is gastvrouw Malve aanwezig. 

Het retraitehuis bestaat uit 4 individuele slaapkamers en gezamenlijke ruimtes: een ruime, lichte woon- en eetkamer met piano, een open haard en een moderne keuken, een yoga/stiltezaal, een klein atelier met creatieve materialen, 1 badkamer met douche en ligbad, 2 toiletten, een ruime veranda en diverse zitplekjes in de grote, geborgen tuin.

De ligging van de Bloeiplaats, in de rust en ruimte van de Graanrepubliek van Groningen, is een mooi vertrekpunt voor lange wandelingen en fietstochten in diverse natuurgebieden: het bos direct tegenover van het huis, de stilte langs de dijk met de Waddenzee, vogels en zeehonden, de weidsheid van de Groningse polder, de luchten boven het Oldambtmeer. Uitwaaien aan zee en tot jezelf komen. De dijk, de natuur en de verstilde en eenvoudige sfeer van het huis en de tuin brengen verstilling, rust, ruimte om jezelf te ontmoeten waarna je met hernieuwde energie en inzichten weer naar huis kunt.

Bekijk en boek hier jouw retraitekamer!

Praktisch

 • Binnen Retraitehuis Bloeiplaats is respect een belangrijke waarde. Respect voor jezelf, elkaar, het pand, de omgeving en de natuur.

 • Overnachting: € 65,- per nacht incl. onkostenbijdrage ontbijt, btw, toeristenbelasting. Instappen kan, zolang er kamers vrij zijn, iedere dag van de week. Je kunt jezelf verzorgen of op de dag van aankomst en eventueel andere avonden 's avonds mee eten (in overleg, € 10,- onkostenvergoeding).

 • 24-uurs retraite: € 175,- incl. 1 overnachting in Retraitehuis Bloeiplaats, verzorging en 2 (wandel)gesprekken

 • Ontmoeting met Malve: € 65 incl. btw

 • We hanteren een minimumverblijf van 2 nachten.

 • Bedlinnen en handdoeken sjb zelf mee brengen.

 • Je bent welkom vanaf 15u00. Vertrek voor 11u00. Eerder arriveren of later vertrekken is in overleg mogelijk.

 • Ophalen op station Winschoten is in overleg mogelijk (een donatie voor de benzinekosten wordt gewaardeerd).

 • De verzorging van het huis (en tuin) gebeurt gezamenlijk. Je kamer en badkamer sjb bij vertrek bezemschoon achter laten.

 • Begeleidingshonden Mario & Miss Molly zullen regelmatig aanwezig zijn. Ook kater Pietje hoort bij het huis. Ben je allergisch of bang? Spreek gastvrouw Malve gerust aan.

Criteria

De Bloeiplaats biedt ruimte en onderdak aan mensen die bezinning zoeken in een periode van enkele dagen of weken. In dit proces wordt ervan uitgegaan dat de gast zich zelf kan dragen, veilig voor zichzelf is en zijn of haar omgeving. Hiervoor wordt een intake gedaan. De Bloeiplaats is nadrukkelijk geen behandel- of therapeutisch centrum met zodanige activiteiten. Indien een gast begeleiding bij een behandelaar of begeleider zoekt, gebeurt dit op eigen verantwoordelijkheid. De Bloeiplaats staat open voor alle levensbeschouwingen.

Naar boven

Volg ons op            om op de hoogte te blijven

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle

​© 2021 Retraitehuis Bloeiplaats met dank aan mildCopyVink en Jolanda Kruse

Algemene Voorwaarden & Privacy Verklaring