Groepsaccommodatie & trainingslocatie

ruimte te huur

Retraitehuis Bloeiplaats kan worden afgehuurd als groepsaccommodatie voor kleine groepen. Voor een ieder die de verstillende, huiselijke en eenvoudige sfeer waardeert. Gelegen in het mooie Noordoost Groningen met haar weidse akkers, meren en de dijk langs de Dollard met de Waddenzee, vogels en zeehonden.

Samen zijn 

Ben je op zoek naar een plek om samen te zijn en echt tijd voor elkaar te hebben? Met je dierbaren of dierbaren collega's? Dichtbij de natuur te zijn, te wandelen en te fietsen op de dijk, de wind door de haren te voelen? Samen te verstillen en elkaar werkelijk te ontmoeten op een bijzondere, bezinnende plek? We nodigen jullie graag uit een verblijf vorm te geven dat bij jullie wensen en behoeften past. Er is veel mogelijk!

Locatie voor retraite & trainingen

De Bloeiplaats is een bijzondere, bezinnende en intieme plek nabij de natuur die ruimte biedt voor vertragen, verstillen en in verbinding zijn, met jezelf en elkaar. In alle rust en alle ruimte. Een warm en eenvoudig retraitehuis dat snel als thuis wordt ervaren. De Bloeiplaats is uitstekend geschikt voor kleinschalige groepsretraites of andere bijeenkomsten. Juist de intieme, veilige setting biedt innerlijke ruimte en verdieping. Een bijzonder warm welkom ook voor mensen die 1-op-1 retraites aanbieden. De stilte/yogaruimte, de tuin, de ligging nabij de dijk, de Waddenzee en diverse natuurgebieden biedt de mogelijkheid tot lange wandelingen, natuurbeleving en andere activiteiten.

Het retraitehuis bestaat uit 3 individuele slaapkamers (die in tweepersoons kamers kunnen worden omgetoverd) en 1 tweepersoons slaapkamer en gezamenlijke ruimtes: een ruime, lichte woon- en eetkamer met piano, een open haard en een moderne keuken, een yoga/stiltezaal, een klein atelier met creatieve materialen, 1 badkamer met douche en ligbad, 2 toiletten, een ruime veranda en diverse zitplekjes buiten in de grote, gesloten tuin. 

Door de ligging van de Bloeiplaats, in de rust en ruimte van de kust van Groningen, zijn diverse natuurgebieden binnen handbereik. Wandelen door de polder, in het bos of langs Oldambtmeer, uitwaaien op de dijk, luieren in de wilde tuin, energie opdoen tijdens een fietstocht. De natuur als energie- en inspiratiebron, zij staat tot je beschikking.

Praktisch

 • Groepsgrotte:  2 - 7 personen (in tijden van Corona max. 4 personen inclusief trainer)

 • Kosten: afhankelijk van de aantal slapers, overnachtingen en wensen mbt verzorging

 • Minimumverblijf: 2 nachten

 • Aanwezig: yogazaal met yogamatten, meditatiekussens en dekens. 5 fietsen. Houtenkachel op de veranda. Pooltafel. Schommel in de tuin.

 • Bedlinnen en handdoeken ajb zelf mee brengen.

 • Pick-up service: ophalen bij/brengen naar station Winschoten mogelijk

 • Het huis is bij vertrek bezemschoon achter te laten.

 • Binnen Retraitehuis Bloeiplaats is respect een belangrijke waarde. Respect voor jezelf, elkaar, het pand, de omgeving en de natuur.

 • De dieren van het huis (honden) zullen tijdens jullie verblijf niet aanwezig zijn. Ivm allergieën maken we attent dat ze op andere momenten wel in de gemeenschappelijke ruimtes van het huis kunnen zijn geweest. Ze komen niet in de slaapkamers, de yoga/stiltezaal en het atelier.

 • Malve denkt graag met jullie mee hoe jullie je verblijf kunnen vormgeven en is ook behulpzaam bij de uitvoering ervan. Zij werkt veel met existentiële levensvragen. Neem hier gerust contact over op met haar. Meer over Malve vind je op haar website ZielenZaken.

Retraitehuis Bloeiplaats heeft een verstilde en sobere sfeer. Kortom, een bijzondere locatie voor ontmoetingen, coachingsgesprekken, en groepsretraites.  Neem contact op met gastvrouw Malve via uitwaaienopnieuw@gmail.com of kom eens kijken naar deze mooie plek en zijn mogelijkheden.

Naar boven

Volg ons op            om op de hoogte te blijven

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle

​© 2019 Retraitehuis Bloeiplaats met dank aan mildCopyVink en Jolanda Kruse

Algemene Voorwaarden & Privacy Verklaring