Privacy Wet

23 mei 2018

Retraitehuis Bloeiplaats neemt de privacy van persoonsgegevens zeer serieus en gaat zorgvuldig met je persoonlijke gegevens om. Door gebruik te maken van de website www.bloeiplaats.org ga je akkoord met het privacybeleid van het Retraitehuis. De Bloeiplaats respecteert de privacy van haar webbezoekers, prospects en klanten. Persoonsgegevens worden alleen verwerkt voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de AVG wet, de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet. Malve Dau, Retraitehuis Bloeiplaats, 23 mei 2018

 

De website www.bloeiplaats.org wordt beheerd door Malve Dau, eigenaar van Malve Dau Persoonlijk & Beeldend Begeleider en initiatiefnemer van Retraitehuis Bloeiplaats. Malve Dau is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van jouw persoonsgegevens in de zin van de AVG wet en de Wet Bescherming Persoonsgegevens (hierna: WBP). Mijn gegevens zijn: Malve Dau Persoonlijk & Beeldend Begeleider, Hoofdweg 84, 9684CK Finsterwolde. Ingeschreven bij de KvK 8568391.

 

Waarom worden uw persoonsgegevens verwerkt?

Je persoonsgegevens worden door Retraitehuis Bloeiplaats verzameld en opgeslagen voor de volgende doeleinden: 

•                 Om te kunnen deelnemen aan de activiteiten van Retraitehuis Bloeiplaats

•                 Om (met uw toestemming) u per mail te informeren over nieuws en activiteiten die Retraitehuis Bloeiplaats organiseert

Welke gegevens worden verzamelt en met welk doel?
Wanneer jij je online aanmeldt voor een retraite, het contactformulier invult, een offerte aanvraagt of andere aanvragen doet voor een van de diensten, zal aan jou gevraagd worden om gegevens in te vullen. In dat geval worden alleen de gegevens verwerkt die je zelf verstrekt. Dit kunnen de volgende gegevens zijn:

 

Voor een retraite / verblijf in Retraitehuis Bloeiplaats

·        Voor- en achternaam

·        e-mailadres

·        telefoonnummer

·        straat en huisnummer

·        woonplaats

·        gewenste verblijfsdata

·        mogelijke dieetwensen

Deze gegevens worden gebruikt om u een nota te kunnen sturen, voor het verblijfsregister, u te kunnen bellen als contact wenselijk of nodig is (denk aan een intake of het niet doorgaan van een retraite).

 

Deze gegevens worden opgenomen in de cliëntenlijst zodat je gericht geïnformeerd kunt worden over activiteiten die een aanvulling zijn op de eerder door jou ontvangen diensten en/of begeleiding. Wil je niet in de cliëntenlijst opgenomen worden dan kun je dat te allen tijde laten weten en om uitschrijving verzoeken.

Voor het ontvangen van mails over nieuws of activiteiten van Retraitehuis Bloeiplaats

·        Voor- en achternaam

·        E-mailadres

 

Deze gegevens worden opgenomen in de lijst Nieuwsbrief. Je kun je op ieder moment uitschrijven door in de mail op de link Unsubscribe te drukken.

 

Voor communicatie

Als je Retraitehuis Bloeiplaats een e-mail stuurt wordt de communicatie vast gelegd door de e-mails naar inzicht te bewaren. Je persoonlijke gegevens en mogelijke beeldmateriaal wordt zonder jouw toestemming niet gepubliceerd op het web of in een ander vorm ter beschikking gesteld aan derden. De persoonlijke informatie wordt enkel en alleen gebruikt voor de diensten waarvoor u ze aan de Bloeiplaats hebt toevertrouwd. Door een e-mail te sturen kun je jouw gegevens laten verwijderen.

 

Met wie worden je persoonsgegevens gedeeld?

Je persoonsgegevens worden opgeslagen op servers van een mailingprovider zoals Mailchimp. De servers van Mailchimp zijn gevestigd in de Verenigde Staten. Jouw gegevens kunnen dus worden doorgegeven, opgeslagen en verwerkt in de Verenigde Staten. De doorgifte van deze gegevens gebeurt op grond van het EU-VS Privacy Shield Framework. Check hoe Mailchimp met de privacy van je gegevens omgaat.

Er zijn nog enkele mensen die toegang hebben tot jouw gegevens waaronder:

·        de boekhouder

·        gemeente Oldambt ivm verblijfsregister

- webhosting Wix

·        Google Drive

·        Dropbox

 

Met deze mensen/diensten is een verwerkersovereenkomst afgesloten zodat duidelijk is hoe zij jouw gegevens beschermen.  Je persoonsgegevens worden nooit aan andere partijen doorgegeven waarmee Retraitehuis Bloeiplaats geen verwerkersovereenkomst heeft afgesloten.

 

Verder zullen de door jou verstrekte gegevens niet aan derden worden doorgegeven, tenzij dit wettelijk verplicht is.

 

Beveiliging persoonsgegevens

Retraitehuis Bloeiplaats heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen onrechtmatige verwerking. Hieronder vallen e volgende maatregelen:

  • Alle personen die namens Retraitehuis Bloeiplaats van je gegevens kennis kunnen nemen zijn gehouden aan geheimhouding daarvan

  • Hanteren van een gebruikersnaam en wachtwoord op alle systemen

  • Versleuteling middels een SSL-certificaat bij der internet provider

Cookies

Retraitehuis Bloeiplaats maakt gebruik van cookies en andere technologieën om het online gebruiksgemak te vergroten en om na te gaan hoe de website gebruikt wordt om continue ons diensten te kunnen verbeteren.

Google Analytics

Retraitehuis Bloeiplaats brengt met Google Analytics in kaart hoe haar bezoekers de website gebruiken, zodat zij het gebruik van de website kan optimaliseren. Via deze website worden er daarom analytische cookies van Google geplaatst. De informatie wordt zo goed mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt. Je bent daarom niet persoonlijk herleiden. Lees de privacy verklaring van Google Analytics om te weten hoe zij met privacy omgaan.

Social media

Retraitehuis Bloeiplaats maakt het jou graag zo gemakkelijk mogelijk om de content van de website te delen via social media. Dit kan door middel van een aantal social media buttons. Van de volgende social media-kanalen hebben wij de buttons geplaatst (Facebook, Instagram, LinkedIn). Lees de privacy verklaringen van de respectievelijke social media-kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan.

Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kun je doen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen.

 

Bewaartermijn

Retraitehuis Bloeiplaats bewaart je gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen.

  • Wanneer jij je uitschrijft voor e-mails, word je op een uitschrijflijst gezet die niet meer gemaild wordt. Evenwel blijf je nog maximaal een jaar in het Mailchimp nieuwsbrievensysteem tot ik de uitschrijflijst volledig verwijder.

  • Wanneer je klant bent, worden de facturen met jouw gegevens behandeld met een bewaartermijn volgens de wettelijke verplichtingen. De bovenstaande termijn geldt, tenzij er voor Retraitehuis Bloeiplaats verdere wettelijke verplichtingen bestaat de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden

Rechten

Je hebt altijd het recht op inzage en recht op correctie of verwijdering van jouw persoonsgegevens.

Suggesties, klachten of vragen?

Heb je suggesties, klachten of vragen? Neem dan contact op met Malve Dau via:

 

Retraitehuis Bloeiplaats, tnv Malve Dau, Hoofdweg 84, 9684CK Finsterwolde, uitwaaienopnieuw@gmail.com, 06 2814 4320

Naar boven

Volg ons op            om op de hoogte te blijven

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

​© 2019 Retraitehuis Bloeiplaats met dank aan mildCopyVink en Jolanda Kruse

Algemene Voorwaarden & Privacy Verklaring