top of page

vertrouwensvol leven

Mijn hartewens 'Een mooie plek met mogelijkheden' stuurde ik bij 'Met het hart op tafel' met zang en andere bezielde ondernemers het universum in. 'Ja, maar wat dan concreet? En waar dan? Moet je niet een plan maken?' hoorde ik vanuit mijn omgeving. Nee, juist niet, ik weet vanuit welke waarden ik wil leven en ik voelde heel sterk dat ik de vorm mocht loslaten. Het juist 'niet weten' wat de mogelijkheden van deze plek zou inhouden.

Ik ben op pad gegaan en al de eerste boerderij die ik in mijn uppie aandurfde, lag in het oh zo mooie Noordoost Groningen. Wat een open stilte hier. Het voelde zo vertrouwd!

Al snel kwam ik de nieuwe Bloeiplaats tegen. Ik proefde meteen de mogelijkheden van deze plek, maar mijn verstand kon het maar niet bevatten. Hoezo langs een dorpsweg? En waarom maakte mijn hart geen sprongetje zoals bij de andere mooie plekken waarvoor ik eerder in mijn leven had gekozen? Wat waren dat verwarrende weken!

Maar ... een stemmetje in mij liet me horen: deze plek werd me bijna moeiteloos aangereikt en dat moest iets betekenen. Na weken van vele wandelingen en opstellingen lukte het me langzaam te verbinden met deze plek. Het werd steeds duidelijker dat dit de plek was, mijn mooie plek met mogelijkheden. Ik besefte dat er juist geen hartkloppingen waren omdat ik voor het eerst een besluit nam vanuit mijn ziel en niet vanuit mijn hart, zoals ik het gewend was.

Het niet kunnen snappen bleef tot de verhuizing, maar toch vertrouwde ik erop dat dit de juiste keus was. Eenmaal aangekomen op de nieuwe plek kwam er een diepe innerlijke stilte. Het klopte en ik hoefde het niet meer te snappen. De ultieme overgave, focussen op de waarden, blijven luisteren en mee bewegen. Durven vertrouwen dat het leven me datgene aanreikt waarvoor ik hier ben: een bedding geven waarin ook anderen dit vertrouwen en hun essentie mogen ervaren, hoe stormachtig het leven ook soms mag zijn.

Mijn besluit wordt bekrachtigd door mijn oh zo mooie honden, mijn kameraden en compagnons op deze weg. Ze komen hier tot bloei en de levensvreugde spetterd van ze af. Ze begroeten open en vriendelijk een ieder gast en raken velen. En door jullie, mooie mensen, die al de weg naar Groningen hebben gevonden. De wijze waarop jullie deze plek ervaren is overweldigend. Bedankt! 🙏 Ik verheug me op de verdere reis met jullie.

PS - En als het om vertrouwen gaat, past daar uiteraard het best een plaatje van Mario erbij met zijn sterk oervertrouwen.


bottom of page