top of page

Tot jezelf komen

tijdens een individuele retraite

Retraitehuis-Bloeiplaats-stilte-retraite-Groningen-alleen

Retraitehuis Bloeiplaats is een bijzonder retraitehuis waar niet zo veel hoeft, en jij vooral welkom bent tijdens jouw individuele retraite. De verstilde, huiselijke en eenvoudige sfeer brengt vertraging, verstilling en rust om bij jezelf thuis te komen. Ook de beschutte tuin is een ware oase met zijn zitplekjes, een heerlijke schommel en de houtgestoken sauna. We nodigen je uit je eigen ritme en behoeften te volgen om tot jezelf te komen. Er zijn 2 appartementen beschikbaar om even allen tot rust te komen tijdens een stilte retraite alleen. Als je dat fijn vindt, is er de mogelijkheid tot een verdiepend wandelgesprek met gastvrouw Malve. 

“Wat fijn dat er zo 'n huis bestaat waar al zo 'n bodem ligt. Zakken, thuiskomen, zacht worden, stil zijn."

Het retraitehuis

In tijden van Corona biedt de Bloeiplaats 2 appartementen voor retraitegasten aan (i.p.v. slaapkamers met gezamenlijke faciliteiten). Je wordt dus letterlijk uitgenodigd jouw ruimte in te nemen. Fietsen staan ter beschikking om in de weidse polder en op de dijk uit te waaien en naar de wolken te kijken. De Finse sauna achterin de tuin biedt veel privacy en nodigt je uit jezelf te verwarmen en je eigen vuur te voeden. Uiteraard zijn er ook yogamatten, yogakussens en heerlijk dikke schapenvachten om te mediteren.

Appartement Begane Grond:

Dit appartement heeft een prachtige, lichte woonkamer met een open keuken, openhaard en piano, een eigen badkamer met douche en ligbad, 2 slaapkamers en een bijkeuken met wasmachine. Je loopt zo de fijne tuin in. De sfeer is heerlijk aardend en verstillend, met veel ruimte voor jezelf.

Appartement boven:

Dit appartement is geschikt voor een stilte retraite alleen, vipassana of yogaretraite. Het appartement op de 1e verdieping heeft zijn ingang via het atelier op de begaande grond. Voor de deur staat een bankje waar je een kopje thee/koffie in de ochtendzon kan drinken. Boven is de grote, lichte  yogazaal en 2 slaapkamers, een ruime WC met wasbak en op de ruime overloop een provisorische keuken (waterkoker, koelkast, 2 kookpitten). Als je in de gemeenschappelijke tuin wil, loop je even om het huis heen. 

De badkamer met douhe en ligbad op de begane grond wordt gedeeld. WiFi, fietsen, yogamatten en yogakussens zijn aanwezig. In de keuken zijn dingen als koffie, thee, olie, azijn, zout/peper aanwezig. Bij vertrek is je ruimte energetisch gereinigd en - indien mogelijk - gestofzuigd achter te laten.

"Eindelijk rust om wat beter naar mezelf te kunnen luisteren."

De bedding

Retraitehuis Bloeiplaats heeft een voelbare bedding. Gastvrouw Malve woont samen met haar dieren in haar eigen appartement in het retraitehuis. Malve straalt veel rust en vertrouwen uit en biedt een veilige, warme bedding tijdens je verblijf. Haar kracht ligt in het zijn en terughoudendheid. Zielenzaken boeien haar en zijn altijd onderdeel geweest van haar werkend leven, zoals in de kinderoncologie, in een Keniaanse weeshuis, als Beeldend begeleider in een hospice en nu als gastvrouw in de Bloeiplaats.

Bij het team van de Bloeiplaats horen ook twee bijzondere honden. Mario is een ware hartopener. Hij is in contact met mensen een heel intuïtieve hond die je ruimte en vertrouwen biedt. Mario is de ware gastheer van het huis. Miss Molly is vol levensvreugde en durf. Zij heeft een groot moederhart en kan je uitdagen je grenzen aan te moeten geven. Sinds kort woont kater Karlchen bij ons, een vrije geest die even een kopje geeft voordat hij buiten verder struint.

Malve Dau-Retraite Groningen
Service-dogs

​Kosten

  • Appartement BG: €85,- / €100 / €115,- pp / pn afhankelijk van je financiele draagkracht

  • Appartement 1e verdieping: €75,- pp / pn

  • Inclusief ontbijt, 9% btw, toeristenbelasting en een energietoeslag voor 2022. Minimumverblijf van 2 nachten. 

  • €12,50 avondeten

  • €12,50 huur bedlinnen / handdoeken

  • €15,- gebruik sauna

 

Ik vertrouw erop dat een ieder naar eigen draagkracht bijdraagt. Als bovenstaande kosten een bezwaar zijn ben je uitgenodigd dit aan te geven en kijken we na de mogelijkheden. Als je meer kan en wilt geven is dat zeer welkom om deze mooie plek goed te blijven onderhouden en ook mensen met een kleinere financiële draagkracht een verblijf mogelijk te maken. 

Aanvraag stilte retraite

Bedankt voor je mail. We nemen zsm contact met je op.

bottom of page