top of page

Over ons

een bijzondere plek. een bijzondere bedding.

retaite in Groningen

De Bloeiplaats is een kleinschalig retraitehuis dat je uitnodigt om te verstillen, te bezinnen en te zijn. De Bloeiplaats is een zijnsplek waar je alleen, samen of met een kleine groep kunt verblijven in een huiselijk en verstillende sfeer. Een plek waar je door de rust, ruimte en bedding snel thuis voelt en tot je ware Zelf komt. Hier ontmoet je mensen met verschillende achtergronden, in verschillende situaties en met verschillende beweegredenen. Mensen die behoefte hebben aan bezinning. Denk hierbij aan mensen in een levensfase van bezinning tijdens een grote verandering, mantelzorgers, mensen die geconfronteerd zijn met een ziekte of rouw, bezielde ondernemers die op een belangrijk thema willen focussen. Allemaal mensen die een retraite gebruiken om in contact met zichzelf te zijn en een paar dagen bezinnen op een fijne plek die ruimte laat ervaren.

Wat onze gasten allemaal gemeen hebben, is dat ze naar een plek komen dichtbij de natuur waar ze tijd, rust en ruimte hebben voor zichzelf of elkaar om te zijn met datgene wat hen persoonlijk bezig houdt. Het verblijf biedt jou alle ruimte om je retraite naar eigen inzicht in te vullen. De eenvoudige, rustige sfeer van het huis, de bedding door gastvrouw Malve, de heerlijk wilde tuin met Finse sauna en de nabije natuur bieden de essentiële voorwaarden voor een diepgaande retraite.


De Bloeiplaats is een initiatief van Malve Dau Persoonlijk & Beeldend Begeleider. De Bloeiplaats is ontstaan uit Bloeiplaats Transitium van Stichting Jan 17, die 2015/2016 gevestigd was in het voormalig kindertehuis Antonius te Bakkum. Tot eind 2018 waren we te gast in de ruimtes van Stichting Filosofie & Meditatie aan de rand van de duinen in Egmond. Sinds 2019 is de Bloeiplaats in Finsterwolde, aan de kust van het weidse Noordoost Groningen.

Individuele retraites

Bij de Bloeiplaats kun je terecht voor jouw individuele retraite. Dit kan uiteraard ook een stilteretraite zijn. De uitnodiging is je eigen behoefte en ritme te volgen. We noemen dit een doe-het-zelf retraite. Je kunt zo zelf de omstandigheden creëren die voor jou op dit moment het beste zijn. Gastvrouw Malve biedt een warme en veilige bedding waarin je rust en vertrouwen zult ervaren en er innerlijke ruimte ontstaat. Mocht je behoefte hebben aan begeleiding, dan kan je terecht bij gastvrouw Malve voor een wandelgesprek of een 48-uurs retraite met intensievere begeleiding. In de nabije omgeving van de Bloeiplaats zijn begeleiders waar je terecht kunt voor ontspanning en individuele begeleiding. 

Is een individuele retraite precies wat je nodig hebt? Boek hier je individuele retraite in ons retraitehuis en ervaar wat een paar dagen rust en ruimte op deze bijzondere plek en in de natuur voor jou kan doen.

Groepsaccommodatie te huur

Door de kleinschaligheid en het huiselijke karakter van het retraitehuis, is de Bloeiplaats een fijne ontmoetingsplek voor mensen die samen willen zijn met hun dierbare(n). Zo zijn echtgenoten, families of vrienden waar ziekte een rol speelt, van harte welkom. Of kan een (groot)moeder die haar levensverhaal wil vertellen aan haar (klein)kinderen, haar familie hier uitnodigen. Of collega's of bezielde ondernemers die een bedrijfsidee willen uitwerken. Ook zijn bewuste ondernemers welkom die in de verstillende sfeer van de Bloeiplaats hun eigen retraites willen aanbieden. Juist de intieme en veilige setting biedt verdieping voor 1-op-1 retraites en kleinschalige groepen. Bekijk hier de mogelijkheden .

 

Groepsretraites

Diverse vrienden van het huis bieden in de Bloeiplaats groepsretraites aan in een intieme, huiselijke setting van maximaal 6 gasten. De kleine groepssetting laat je veel ruimte ervaren en maakt bijzondere verdieping mogelijk. Denk hierbij aan stilteretraites,  ondernemersretraites voor bezielde ondernemers en yogaretraites. Bekijk hier de agenda.

bottom of page