Recensie: Zijn

"Nadat ik terug ben gekomen uit Egmond heb ik een blogje geschreven over ‘zijn’. Voor mij is dat wat de Bloeiplaats en de duinen en het strand met me doen: Ik ‘ben’ daar. Zelfs nu ik dit schrijf voel ik dat. Jouw energie en die van Mario nodigen uit tot stilstaan en verwelkomen van alles wat er is, in vertrouwen dat het ok is.

Wat concreter vind ik het heel prettig om in jouw Bloeiplaats, zoveel ruimte en vrijheid te hebben om mijn eigen weg te gaan en ook af en toe in verbinding te zijn met jou en de andere gasten. Ik ben zo dankbaar voor de vele mooie gesprekken die we gevoerd hebben en ook het met elkaar kunnen zijn zonder veel woorden.

Voor mij kan er niet iets beter, je Bloeiplaats klopt voor mij.

En wat ik heb meegenomen naar huis ben ik zelf. En nu ik dat schrijf raakt me dat, omdat er nogal wat verwarring in mij was en vier of vijf dagen Bloeiplaats me weer in contact hebben gebracht me wie ik ben. En daar heeft jouw zijn wezenlijk aan bijgedragen, omdat daarin de uitnodiging ligt om te mogen zijn. En dat is de energie die ik voel als ik in de Bloeiplaats ben.”

Heleen

#recensie #retraiteaanzee #bloeiplaats #zijn